Slika

Umesite Dekijev integralni hleb a može i Zmaijinu česnicu!

 

Deki-rov Integralni hleb

 

ovo je mera za 1kg hleba :

- 400 ml vode

- 20 gr šećera

- 20 gr mleka u prahu

- 10 gr soli

- 2 supene kašike ulja

- 80 gr heljdinog brašna

- 370 gr ražano - integralnog brašna

- 250 gr belog brašna

- 4 gr suvog kvasca

U celu smešu se doda šaka ovsenih pahuljica, šaka suncokreta, šaka semena bundeve, šaka lanenog semena, tim redom se ubacuje u kućnu pekaru i peče se 3 h i 42 min. Tako je bar na našoj kućnoj pekari (mulinex) taj program za pečenje ove vrste hleba ovoliko vremena traži.

 

 

Zmajina Česnica

 

500 g brašna (po potrebi i malo više)

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice sode bikarbone

manje od 1/2 kesice praška za pecivo

0,5 l kisele vode

dukat

Umesiti testo od navedenih sastojaka. U testo staviti novčić.

Formirati pogaču u podmazanom plehu. Izbockati pogaču viljuškom.

Peći oko 30 minuta.

Ključne reči

FacebookG+TwitterRSS